Міською радою реалізовано два проекти в рамках Бюджету участі

Проекти реалізовано

В минулому році в Надвірнянській міській раді було впроваджено Громадський бюджет або Бюджет участі у рамках проекту “Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ — ІІ), який реалізується Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД), з метою налагодження співробітництва щодо залучення громадян безпосередньо до процесу прийняття рішень, зокрема, з розподілу бюджетних коштів на реалізацію пріоритетних проектів розвитку міста, в Надвірнянській міській раді цього року було впроваджено Громадський бюджет або Бюджет участі у рамках проекту “Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ — ІІ), який реалізується Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД). Кожен мешканець міста мав можливість подати проект, пов’язаний з покращенням життя в місті.

На Громадський бюджет було подано 6 малих проектів.  Протягом 15 днів громадяни міста на сайті https://nadvirna.pb.org.ua. мали можливість переглянути та віддати голос за 2 будь-які проекти. Всього проголосували 122 мешканці нашого міста.

За результатами голосування переможцями стали 2 проекти категорії «Спорт», а саме: «Шаховий спорт – дозвілля та розвиток інтелекту» та «Настільний теніс доступний кожному». Дані проекти реалізувала міська рада за кошти міського бюджету.

Мета проектів – створення належних умов для занять спортом та фізичною культурою, організація відпочинку, проведення дозвілля та інтелектуального і спортивного розвитку мешканців міста різних вікових груп, покращення  спортивного рівня підготовки учнів шкіл, молоді.  В рамках проектів  в міському парку ім.І.Франка встановлено 2 вуличні шахові  столи, оснащені шаховою розміткою та 4 лавочки до них, а також 2 тенісні столи. Термін експлуатації таких столів є досить великий, оскільки вони виготовлені із високоякісного бетону. Крім того, проведено частковий благоустрій територій, де встановлено вуличні меблі, а саме облаштовано бруківкою.

В міському бюджеті на 2018 рік передбачено кошти в сумі 250 тис. грн. на впровадження 2 проектів: великого (200 тис. грн.) та малого (50 тис. грн.). З 1 лютого міською радою планується оголосити новий конкурс громадських проектів, про що буде  повідомлено на сайтах Надвірнянської міської ради та Громадського бюджету м.Надвірна.